Een goede fietshelm, de perfecte aanwinst

Het is bijna niet meer voor te stellen dat de Tour de France vroeger zonder helm werd gereden. Het dragen van een fietshelm was toen nog niet verplicht. Er zijn voorbeelden genoeg die ons laten zien waarom een fietshelm essentieel is. Naast veiligheid, wil je natuurlijk ook een sportieve look creƫren met je fietshelm. Bij sport44.com vind je tientallen fietshelmen in diverse kleuren en modellen. Zo zit er voor iedereen wat bij, en kun je een fietshelm kopen die echt bij je past.

Belangrijk aan een fietshelm

Er zijn een heleboel aspecten belangrijk aan een fietshelm. Veiligheid is belangrijk, maar je fietsprestaties moeten er natuurlijk niet onder gaan lijden. Een fietshelm moet bijvoorbeeld zo licht mogelijk zijn. Bij het beklimmen van een berg voel je ieder extra grammetje nog. De fietshelm moet juist een aanwinst en een hulpmiddel zijn en de boel zeker niet vertragen. Ook moet de helm een comfortabele pasvorm hebben. Veel van de fietshelmen die je op sport44.com vindt, zijn verstelbaar. Vele kunnen op vijf standen gezet worden, zodat de helm goed om je hoofd past.

De perfecte helm

Wat de perfecte fietshelm is, is per fietser verschillend. Fietshelmen komen in zoveel verschillende uitvoeringen. Welke je uiteindelijk kiest is een kwestie van kwaliteit, comfort en passend binnen het budget. Er zijn in ieder geval meer dan genoeg fietshelmen om uit te kiezen. De perfecte fietshelm beschermd je hoofd, terwijl je hem niet eens voelt zitten.